carindeben-photography-kantoor_23
Workshops

Excel voor financials, beter worden in Excel

Via Microsoft Teams

12 mei 2022 om 19:00 uur

carindeben-photography-kantoor_23

Financials werken dagelijks met Excel. Maar doe je dat ook efficiënt? Onderzoek wijst uit dat er bij het gebruik van Excel gemiddeld 1 uur per dag verloren gaat. Dat is zonde. Want als je weet hoe je Excel vóór je laat werken in plaats van met Excel te werken, dan heb je meer tijd voor andere leuke dingen. En haal je nog meer waarde uit data, zeker als je het ook nog duidelijk visueel kan weergeven.

Naast efficiency gaat Excel gebruik om toegevoegde waarde. De maatschappij verandert namelijk en belang van dataverwerking en -analyse nemen snel toe. De professional van de toekomst gaat het verschil dus maken met powertools (zoals Excel en Power BI) en de analyse van data.

Wat gaan we doen?
Tijdens deze workshop bieden wij jou in korte tijd een breed scala aan onderwerpen. We staan onder andere stil bij het importeren van externe gegevens bestanden, financiële functies, gegevensanalyse, formules, verticaal zoeken en betere alternatieven daarvoor, draaitabellen, rapportages en presentaties. We zullen je daarnaast een korte introductie geven in het gebruik van macro’s met openbare VBA-code. Na afloop van deze workshop ben je in staat om op een slimme en efficiënte manier gebruik te maken van Excel.

Wie geeft de workshop?
De workshop wordt gegeven door Arnoud Gieles. Hij heeft een passie voor Excel en getallen. Arnoud is meer dan 7 jaar werkzaam binnen audit en bij voorkeur combineert hij audit met IT audit en data-analyse. Arnoud begeleidt de professionals binnen Qconcepts met praktische tips en vragen rondom Excel.

Deelname is gratis
Wij organiseren deze workshop omdat wij persoonlijke ontwikkeling en kennis delen toejuichen en ondersteunen. En wij zien onszelf als betrokken accountants en financieel adviseurs. Betrokken bij het vak en de mensen die daarbinnen werkzaam zijn. Daarom bieden wij deze leersessie kosteloos aan, jouw deelname is gratis.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor audit professionals, financieel adviseurs en investment management specialisten die zich willen (blijven) ontwikkelen en/of op een informele manier willen kennismaken met Qconcepts. De workshop is ook geschikt voor controllers en voor iedereen die met financiële administraties werkt.

Voor dit webinar is het handig om basiskennis van Excel te hebben. Als je twijfelt of je voldoende kennis hebt, neem dan contact met Clemens van der Werf (zie hieronder). Hij stuurt je dan een document met aantal vragen om het kennisniveau te bepalen.

Wanneer en waar?
De datum is donderdag 12 mei 2022 om 19.00 uur. De workshop wordt gegeven via Microsoft Teams en duurt tot 21.oo uur.

Meer weten of liever een persoonlijk gesprek?
Wil je meer weten over deze sessie, neem dan contact op met Clemens van der Werf. Zijn nummer is 06-13841010. Als je liever een persoonlijk gesprek wilt, neem dan ook contact op met Clemens. Wil je Qconcepts leren kennen, dan verbindt Clemens jou met het juiste teamlid. Ben je op zoek naar inzicht en inspiratie rondom leren, ontwikkelen en loopbaan, dan gaat Clemens graag met jou in gesprek.

Meld je aan
Kom vooral langs en kom kennis tappen. Meld je aan door je hieronder in te schrijven of te mailen naar clemens.van.der.werf@qconcepts.nl. Je ontvangt dan een link om deel te nemen aan de sessie.