null

Qconcepts grootste groeier in Accountancy top 50

2 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 7 december 2022

Qconcepts is de sterkste groeier binnen de Accountancy Top 50 én het kantoor met de grootste audit focus. Dat blijkt uit de jaarlijkse Accountancy Top 50 en bijbehorende Audit top 30 die gisteren zijn gepubliceerd door Accountancy Vanmorgen (AV).

De twee ranglijsten tonen een overzicht van het verloop van omzet en personeelsomvang van alle accountancykantoren en van kantoren die werken in de assurance dienstverlening.

12 plaatsen gestegen in Accountancy Top 50

Met een omzet van 18,2 miljoen stijgt Qconcepts naar de 33e plek in de Accountancy Top 50. Een plek die we hebben verdiend door een grote stijging in omzet én aantal Q'ers. Volgens AV zijn we hiermee 'Het snelst groeiende kleine kantoor'. Cor Pijnenburg, mede-oprichter en partner Qconcepts, ging met hen in gesprek: "In 2021 groeide ons medewerkersaantal van 72 naar 96. Deze was grotendeels te danken aan medewerkers die in hun eigen netwerk anderen enthousiast maakten over werken bij Q. We willen hen zo goed mogelijk tegemoetkomen in hun wensen. Als je investeert in mensen, investeer je in kwaliteit."

Bron: AccountancyVanmorgen(Bron: Accountancy Vanmorgen)

De groei in omzet die in 2020-2021 is gerealiseerd, is met 64% het hoogst van alle accountancykantoren. 

Kantoor met grootste audit focus

Bij de oprichting van Qconcepts is gekozen voor een duidelijke strategie: een focus op audit, zodat daar de hoogst mogelijke kwaliteit geleverd kan worden. Met deze aanpak realiseerde Qconcepts in 2020-2021 een omzet van 17,4 miljoen op het gebied van assurance. Daarmee komen we op plek 13. Pijnenburg: "Met de dertiende plek staan we mooi in het 'linker rijtje'. Voor mij is echter één aspect vele malen belangrijker dan de exacte plek, en dat is onze verhouding tot andere kantoren als we kijken naar audit focus. In de top is te zien dat ruim 95% van onze werkzaamheden gericht is op audit en we zijn trots op deze mate van specialisatie. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee betere dienstverlening kunnen bieden aan onze klanten én het werk interessanter kunnen houden voor onze mensen."

Als je je uitspreekt, is alles mogelijk

De resultaten van de Top 50 en Top 30 volgen na de tiende FD Gazellen Award van Qconcepts. Pijnenburg: "Het zijn indrukwekkende cijfers waar we enorm trots op zijn. Voor ons is dit het bewijs dat de strategie die we hebben ingezet, werkt. We luisteren naar onze mensen en hun ideeën. Bij ons geldt dat alles mogelijk is, mits je jezelf uitspreekt. Een concreet voorbeeld daarvan is het kantoor in Málaga dat we gaan openen in 2023. Q'ers willen graag internationaal werken naar het volgende niveau tillen, wij dragen daar graag aan bij. En daarnaast hebben we gezamenlijk en in de teams enorm veel plezier in ons werk en met elkaar!"

Cor Pijnenburg ging samen met Sanne Huijbers, recent benoemd partner Quality Assurance, in gesprek over onze mensen, innovatie en kwaliteit.

Meer weten?

We vertellen u graag meer over de achtergrond van deze prachtige resultaten. Neem hiervoor contact op met Anouk de Bresser (Communicatie) of Cor Pijnenburg (Partner). Ook is het mogelijk om het magazine van AV met daarin de top 50 in het geheel te downloaden.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie
Blijf in ontwikkeling met ons
Komt u even kijken?