Nieuws

Q-Concepts stijgt naar de 16e plaats in top 30 audit kantoren

3 min lezen

Redactie

Redactie  -  woensdag 7 oktober 2020

In de nieuw verschenen top 30 audit kantoren is Q-Concepts naar de 16e plek gestegen. De top 30 is samengesteld door Accountancy Vanmorgen op basis van audit en assurance omzet in boekjaar 2019 of 2018-2019. In de top 30 valt Q-Concepts op omdat 75% van haar omzet uit de auditpraktijk komt en omdat zij met meer dan 45% de sterkste groeier is.

Audit focus

Q-Concepts is een accountantskantoor dat zich specialiseert in audits, met name jaarrekeningcontroles. Met deze plek in de top 20 wordt bevestigd dat deze focus werkt. Cor Pijnenburg, één van de partners en oprichters, vertelt: “Wij zijn trots op deze plek in de top 30. Je ziet dat er vanuit de maatschappij verwacht wordt dat de controlerend accountant het grootste deel van zijn tijd ook feitelijk besteedt aan controleren. Audit focus en ervaring zijn belangrijke kwaliteitsindicatoren. Met ons unieke concept spelen we dus goed in op de behoefte vanuit de maatschappij.”

Veel ervaring in huis

Q-Concepts groeit jaarlijks met circa 20 tot 30% en is inmiddels een serieuze speler in de audit markt. Naast de focus op audits onderscheidt Q-Concepts zich door met senior professionals te werken. Martijn vervolgt: “Van begin af aan heeft Q-Concepts zich gericht op het aantrekken van ervaren mensen. Het komt in de praktijk dus voor dat op een controle meer dan de helft van het team een RA-titel heeft. Dit is een wezenlijk andere samenstelling van teams dan bij andere kantoren. Het grote voordeel van deze ervaring is dat controles veel efficiënter verlopen doordat onze mensen weten hoe ze een controle moeten uitvoeren. Klanten beschrijven ons vaak als ‘critical friend’. Wij zijn erg kritisch, maar wel in staat om dit op een persoonlijke en betrokken manier te communiceren.”

Werken zoals je wil

Volgens Cor Pijnenburg wordt de groei mogelijk gemaakt door de senior professionals van Q-Concepts en de continue aanwas van goede nieuwe mensen. “Dit boekjaar zijn er 40 professionals bij Q-Concepts gestart. Voor ons een bevestiging dat ons unieke concept ook aan de mensenkant werkt. Medewerkers kunnen bij ons werken zoals ze willen. Dit kan gaan over de flexibiliteit in werkuren, bijvoorbeeld in het aantal te maken overuren, maar ook worden begin- en eindtijden door medewerkers zelf bepaald. Daarnaast kijken we naar wat iemand op persoonlijk en vaktechnisch vlak wil ontwikkelen en welke ervaring hij/zij wil opdoen. Sommige medewerkers willen bijvoorbeeld een interim opdracht doen, waarbij zij een keer aan de andere kant van de tafel zitten, dit uiteraard niet bij een controleclient. Leuk ter afwisseling van de audit werkzaamheden, maar ook erg goed voor de ervaring. Je kunt beter met je klant communiceren als je weet hoe het in die rol werkt”, vult Cor aan.

De stijging naar de 16e plek in de top 30 van dit onderzoek is een bevestiging voor de strategie en draagt bij aan de verdere professionalisering en ambitieuze groeidoelstellingen van de organisatie. De doelstelling van Q-Concepts is om in de top 10 terecht te komen.

Voor het volledige onderzoek verwijzen we naar de website van Accountancy Van Morgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het onderzoek of Q-Concepts, bel dan met Cor Pijnenburg op 06-14373448 of onze HR Manager Clemens van der Werf op 06-13841010.

Over Q-Concepts

Werken met senior professionals, expertise: audit en interim finance, focus op kwaliteit (van werk en leven), sectorkennis, vrijheid om te werken zoals je wil, groei kan in de breedte, diepte of hoogte, informele sfeer, ontbreken van hiërarchie, stimuleren van persoonlijke- en teamontwikkeling, arbeidsvoorwaarden net zo goed als grote kantoren, hechte en zelfsturende teams (wij ipv ik), extra inzet is vrijwillig en wordt beloond, auditors kunnen ander werk doen, zoals interim-opdrachten. Zo heb je meer tijd en plezier zonder in te leveren op uitdaging en arbeidsvoorwaarden.

Q-Concepts groeit met 20 tot 30% per jaar, wij zijn nu met 100 Q-ers en 5 vestigingen (Den Bosch, Rotterdam, Maastricht, Arnhem en Amsterdam). De meeste audit en interim finance klanten zijn actief in de sectoren: (groot) MKB, healthcare, woningcorporaties, stichtingen, verenigingen en gemeenten.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie
Blijf in ontwikkeling met ons
Komt u even kijken?