Sectorkennis

Groeiend marktaandeel binnen sector woningcorporaties

1 min lezen

Redactie

Redactie  -  maandag 28 februari 2022

Uit onderzoek van de Autoriteit Woningcorporaties over de jaarrekeningen van 2020 blijkt dat Qconcepts een aanzienlijk en groeiend marktaandeel binnen de sector heeft. Waar het aantal controles in 2019 nog op 16 stond, waren dit er 20 in 2020.

U kunt het onderzoek lezen op de website van Inspectie Leefomgeving en Transport.

Sectorspecialisten

Het team Woningcorporaties van Qconcepts bestaat uit een aantal specialisten dat al jarenlang binnen de sector actief is. Door deze sectorkennis is het doorlopen van de controle een efficiënt en prettig proces, waarbij goed wordt samengewerkt met de klant. Deze aanpak blijkt te werken, want al meerdere jaren op rij mogen we nieuwe woningcorporaties bedienen.

Top 3 individueel

Over 2020 was Boudewijn Daris binnen het team verantwoordelijk voor de rol van tekenend accountant. Hij heeft daarmee alle 20 wonincorporaties ondertekend en staat nationaal gezien op de derde plek van individuele accountants. Slechts twee andere accountants ondertekenen méér corporaties: beide 21 stuks.

Marktleider

Voor het eerst zijn we, bekeken over geheel Nederland, de categorie 'overig' ontgroeid. De naam Qconcepts wordt inmiddels genoemd en daarmee staan we op de zevende plek van accountantskantoren die woningcorporaties controleren.

Binnen Limburg zijn we marktleider. Daar bedienen we ruim 28,5% van de woningcorporaties.

Wilt u samenwerken? 

We zijn ontzettend trots op de inzet van onze mensen en het vertrouwen dat onze klanten ons geven! Bent u actief binnen een woningcorporatie en wilt u graag samenwerken met Qconcepts? Of ben je auditor en wil je aan de slag binnen ons team van specialisten?

Neem dan contact op met Sjoerd van Bakel via +31 6 47145018 of Sjoerd.van.Bakel@qconcepts.nl.

Redactie
Redactie

Bij Qconcepts vinden we het belangrijk om onze kennis te delen. Daarom schrijven onze Q'ers regelmatig een blog over de sector waarin zij actief zijn of actuele wet- en regelgeving.

Mail Redactie
Blijf in ontwikkeling met ons
Komt u even kijken?