PC
Workshops

Excel voor financials

Via Microsoft Teams

18 mei 2021 om 19:00 uur

PC

Financials werken dagelijks met Excel. Maar doe je dat ook efficiënt? Onderzoek wijst uit dat er bij het gebruik van Excel gemiddeld 1 uur per dag verloren gaat. Dat is zonde. Want als u weet hoe u Excel vóór u laat werken in plaats van met Excel te werken, dan heeft u meer tijd voor andere leuke dingen. En haalt u nog meer waarde uit data, zeker als u het ook nog duidelijk visueel kan weergeven.

Naast efficiency gaat Excel gebruik om toegevoegde waarde. De maatschappij verandert namelijk en belang van dataverwerking en -analyse nemen snel toe. De professional van de toekomst gaat het verschil dus maken met powertools (zoals Excel en Power BI) en de analyse van data.

Wat gaan we doen?
Tijdens deze workshop bieden wij u in korte tijd een breed scala aan onderwerpen. We staan onder andere stil bij het importeren van externe gegevens bestanden, financiële functies, gegevensanalyse, formules, verticaal zoeken en betere alternatieven daarvoor, draaitabellen, rapportages en presentaties. We zullen u daarnaast een korte introductie geven in het gebruik van macro’s met openbare VBA-code. Na afloop van deze workshop bent u in staat om op een slimme en efficiënte manier gebruik te maken van Excel.

Wie geeft de workshop?
De workshop wordt gegeven door Arnoud Gieles. Hij heeft een passie voor Excel en getallen. Arnoud is meer dan 7 jaar werkzaam binnen audit en bij voorkeur combineert hij audit met IT audit en data-analyse. Arnoud begeleidt de professionals binnen Q-Concepts met praktische tips en vragen rondom Excel.

Deelname is gratis
Wij organiseren deze workshop omdat wij persoonlijke ontwikkeling en kennis delen toejuichen en ondersteunen. En wij zien onszelf als betrokken accountants en financieel adviseurs. Betrokken bij het vak en de mensen die daarbinnen werkzaam zijn. Daarom bieden wij deze leersessie kosteloos aan, uw deelname is gratis.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor audit professionals, interim financials en investment specialisten die zich willen (blijven) ontwikkelen en/of op een informele manier willen kennismaken met Qconcepts. De workshop is ook geschikt voor controllers en voor iedereen die met financiële administraties werkt.

Voor dit webinar is het handig om basiskennis van Excel te hebben. Als u twijfelt of u voldoende kennis hebt, neem dan contact met Clemens van der Werf (zie hieronder). Hij stuurt u dan een document met aantal vragen om het kennisniveau te bepalen.

Wanneer en waar?
De datum is dinsdag 18 mei 2021 om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. In verband met het Coronavirus wordt de workshop gegeven via Microsoft Teams.

Meer weten of liever een persoonlijk gesprek?
Wilt u meer weten over deze sessie, neem dan contact op met Clemens van der Werf. Zijn nummer is 06-13841010. Als u liever een persoonlijk gesprek wilt, neem dan ook contact op met Clemens. Wilt u Qconcepts leren kennen, dan verbindt Clemens u met het juiste teamlid. Bent u op zoek naar inzicht en inspiratie rondom leren, ontwikkelen en loopbaan, dan gaat Clemens graag met u in gesprek.

Aanmelden

Meld u aan door je in te schrijven (zie hieronder) of te mailen naar clemens.van.der.werf@q-concepts.nl. U ontvangt dan een link om deel te nemen aan de sessie.